Aquarius Fast 530

Aquarius Fast 530 e висококачествена битумна подложна мембрана за скатни покриви с полиестерна армировка и самозалепващи ивици на снадките. Мембраната се монтира под керемидите за осигуряване на допълнителна хидроизолационна защита. Осигурява надеждна защита от проникване на вода през покрива.

Ecodrain

Ecodrain е хидроизолационна мембрана, изработена от полиетилен с висока плътност (HDPE), отличаваща се с отлична механична якост, устойчивост на корозия и химически реагенти. Предпазва от влага и позволява постоянно вентилиране и дрениране на покритите повърхности. Екодрейн представлява идеална бариера срещу вода, влага, подпочвени газове и изпарения. Използва се за хидроизолация на стени и основи, както самостоятелно, така и в комбинация с битумна мембрана. Подходяща е за изолация на тераси, плоски покриви и покривни градини, като разделителен слой между различни материали и като укрепващ и стабилизиращ елемент за горните завършващи слоеве.

Битумен грунд General Rapid Primer

Производство на General Membrane, Италия. General Rapid Primer представлява битумен грунд на базата на окислен битум и технически органични разтворители. Характеризира се с бързо съхнене, отлично проникване и адхезия с основата General Rapid Primer се използва за обезпрашаване на основата и намаляване на порьозността на плоски повърхности от бетон и метал, което позволява отличното сцепление при газопламъчно полагане на битумни мембрани. General Rapid Primer се използва за грундиране на сутеренни стени и фундаменти, като създава водоплътност на бетонни повърхности, дърво и метал, както и за защита на тръби и метални резервоари, разположени под земната повърхност. Преди полагане на грунда е важно повърхностите да бъдат сухи, почистени от мазни петна и прахови частици. General Rapid Primer е готов за използване. Разходната норма на грунда варира от 200 до 350 g/m2. Предлага се в метални кофи: 5 литра – 100 броя в палет; 10 литра – 55 броя в палет; 20 литра – 33 броя в палет; 200 литра – 4 броя в палет.

Битумни керемиди Tegola Canadese

Битумните керемиди на Tegola Canadese са изработени от естествен битум „тиа-хуана”, импрегниран стъклен воал, силициев пясък и минерална посипка. Естественият битум се отличава с висока UV устойчивост и изключителна издръжливост на термични въздействие, което гарантира дълъг живот на покривите с битумните керемиди на Тегола. Армировката от стъклен воал придава на битумните керемиди якост и ги предпазва от деформации. Силициевият пясък предпазва битумните керемиди на Tegola Canadese от залепване помежду ум и улеснява транспортирането им. Минералната посипка придава цвят на керемидите и завършеност. Цветовете са устойчиви и предпазват битумните слоеве от ултравиолетовите лъчи, спомагайки за дългия живот на керемидите.

Воронки и барбакани

Воронките представляват елементи на системата за плоски покриви. Те осъществяват връзката между хидроизолационното покритие и водоотвеждащата система. Осигуряват вертикално и/или хоризонтално отвеждане на дъждовните води. Барбаканите са проектирани за хоризонтално отвеждане на дъждовните води от плоски покриви през бордовете. При монтажа корпусът на барбакана сключва прав ъгъл с полата с цел постигане на необходимия наклон за отвеждане на водата.